Sayfalar

MAKE UP FOREVER HD FONDOTEN


FONDOTENİMİ BULDUMMMM!!!

Yazılarımı okuyanlar fondöten konusundaki arayışımı, tatminsizliğimi farketmişlerdir :)


Bir türlü o istediğim doğal kapatıcılığı, taze görünütüyü yakalayamadım hiç bir üründe... Ama artık öyle değil :)



Uzun süre acaba Mac Studio Fix Fondöten mi? Ya da Mac Face And Body mi? Ya da Benefit Hello Flawless mı? Ya da Make Up Forever Hd fondöten mi?... Gibi kafamda deli sorular varken :)



Her avm ziyaretimde bir ürünü denedim. Üzülerek belirtmeliyim ki sanırım Mac fondötenler benim cilt tipime uymuyor. Aslında belki kullanılabilir ama duruşu benim beklentilerimi karşılamıyor :S 



Mac' de Face and Body uygulaması yaptırdığımda The Balm Shelter'dan farksız bir ürünle karşılaştım. Hatta Balm'ın glowy yapısı Face and Body'e göre daha iyi ayarlanmış diye düşündüm. Vıcık vıcık, kızarıklıklarımı dahi düzgün nötrleyemeyen bir üründü. Daha yoğun kapatıcılık istersem şayet bir kat daha uygulamam tavsiye edildi. Kat kat uygulamak istesem zaten alternatif ürün çok! Herneyse geçtik onu da... Ardından Fix Fluid fondötene geçtik baktım Mac mua'sının da yüzünde o ürün var ve onun da cilt tipi karma. Burun bölgesinde resmen kusma yapmış fondöten. Ürünü yine uygulattım ama...Cık! Bu da olmadı dedim.



Akbatı Avm'de sanırım İstanbul'da tek olan Make Up Forever Mağazasına gittim. Hd fondöten uygulaması istedim. 







Tenim beyaz olduğu için maske gibi durmayacak ancak cilt tonumu kıracak bir numarasını uygulattım. Çok renk seçeneği olduğu için doğru ürünü seçmemiz zor olmadı. Bendeki 155 numarası.





Uzmanın anlattığına ve araştırdığıma göre ürün kamerada dahi (sanırım) 10 kata kadar zoomda bile kendini belli etmiyor. Fondötenin üzerine herhangi bir pudra türevi onu örtecek bir şey uygulandığında ise özelliğini kaybediyor. O kısmı enteresan geldi bana biraz :) 





Bir buçuk pompa benim cildime yetiyor. Pompası sayesinde daha hijyenik bir uygulama sağlıyor.






Ürünün eksi özelliği t bölgemde 2-3 saat sonrasında parlama yaratması. Onu da hd transparan pudra kullanırsam sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum. Baktığım bloglarda hd pudra hakkında bir post bulamadım. Bana yine Akbatı MUFE mağazasının yolları gözüktü.


Onun haricinde ben "evet bittiğinde yine alacağım" dediğim bir fondöten buldum" diyebildim artık. Fotoğrafda görüldüğü üzere elimde pürüzsüz bir şekilde dağıldı. İnanın yüzünüzde de aynı sonucu yaratıyor. Ben kamera önünde çalışıyorum ayrıca fotoğraf çekilmeye de bayılıyorum. Siz de benim gibiyseniz eğer spfli insanı ruh gibi gösteren fondötenlerden vazgeçin.





Size tavsiyem Sephora benzeri yerlerde yüzünüzdeki makyajı sildirip fondöten uygulaması yaptırmayın. Ya temiz dinlenmiş cildinizle gidin ya da ürünün sample'nı alın. Bu hataya mecburen düştüğümüz çok oluyor ancak karar vermede kesin ve net sonuç dinlenmiş cildinizde ortaya çıkıyor.
Bundan sonra Benefit Hello Flawless Fondötenin de inceleme yazısı gelecek.

Beklemede kalın :) 
Sevgiler
Makyajsız Asla'yı
takip edin
Makyajsız Kalmayın

19 yorum:

  1. fondoten kullanmayı pek sevmesem de gerçekten bu bir başka çok çok doğal görünüyor yüzde. sen de güle güle kullan.. takipteyim bana da beklerim
    http://coralsfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katillimin ve yorumun icin tesekkurler. Bnde seni takibe aliyorum ;) sevgiler!

      Sil
  2. Ahh ahh soktun kafama soktun :D bir sample almakta yarar var genede :) çunku yağlı ve sivilceye meilliyim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilce yapacagini zannetmiyorum. Evet cildmz yagli ama boyle fond kullanmk bizimde hakkimiz!!! :)

      Sil
  3. Ben size başka bir fondöten önerebilirim.Loreal Paris Visible Lift SERUM İNSİDE 105 Porcelaine. Mükemmel ötesi bir ürün.Çünkü ne kırışıklık kalıyor ne leke.Yüzünüzde fondöten olduğu anlaşılamıyor, yağlı görüntüsü yok. Kendimi çirkin hissettiğim her gün çevremde "bugün çok güzel görünüyorsun" iltifatları ile karşılaştım.Gerçekten en az 5 yaş fark atıyor. Önerdiğim arkadaşlar abarttığımı düşündü. Ama dayanamayıp denediler. Şimdi onlarda vazgeçemiyor.:)Ancak bir sorun var bu ürün henüz Türkiye de yok.6 yıl önce Paristen almıştım. Buraya da gelir ümidi ile bekledim gelmedi. Türkiye temsilcisini aradım bana net cevap veremiyorlar. Bende yurt dışından ya kendim alıyorum yada giden arkadaşlar istiyorum. Herkes benim için seferber oldu.Ben böyle bir ürün görmedim.Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Loreal True Match fondötenden de çok memnun kaldım. Sanırım Loreal cilt ürünlerınde başarılı. True Matchı Mufe hd fondötene çok benzetıyorum

      Sil
  4. bende fondöten arayışındayım bunu denemek istiyorum çok hoş duruyor güle güle kullanın bende beklerim bloguma yeniyim :)
    http://gulusce.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, MUFE Hd powder'i severek 1 seneye yakın zamandır kullanıyorum, en yakın zamanda HD fondoten de alacağım, pudra yazısını yazmıştım paylaşmak isterim. güle güle kullan:)
    http://www.denizhavasi.com/2013/05/make-up-for-ever-hd-pudra-yenilenen.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen blogunu takıbe geçiyorum cnm teşekkürler.

      Sil
  6. Hmmm bende dün Sephoradan N 153 rengini aldım ama postunu okuyunca biraz tereddüt ettim.Zaten inanılmaz kararsız bir insanım doğru rengi şimdiye kadar hiç bulamadım.Akşamüstü hiç yok denecek kadar makyajımı silip sürdüler bunu bana.Sarı ışık insanı aldattığı için hep başka yerlerde baktım aynaya ama acaba bugün gidip birkaç renkten sample mı istesem ne yapsam.Aslında çokta güzel oldu ammaaaa :D Ben renk seçeneklerini görmedim kız direk bu size uygun dedi rengi getirdi uyguladı hoop aldım :)Bu arada bende beklerim www.tipikterazi.com

    YanıtlaSil
  7. bu föndotenın aynı özelliğe sahip ışıltılısı var mı acaba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır yok maalesef canım. yanı ışıltıdan kastın nedır? nemlendırılmış parlak canlı görunum ise bu özellik zaten bu fondötende mevcut

      Sil
  8. Merhabalar ben isvicrede zurichte yasamaktayim ve ve en degerli seyim fondetenim butun fondetenleri denedikten sonra lorealin visible lift den mukemmel sonuc aldim ve isteyen olursa gonderebilirim turkiyeye geldiyimde butun aramalarima ragmen sonuc alamadim yardimci olabilirsem s3vinirim.emalimi birakiyorum gulis.gya@gmail.com

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar ben isvicrede zurichte yasamaktayim ve ve en degerli seyim fondetenim butun fondetenleri denedikten sonra lorealin visible lift den mukemmel sonuc aldim ve isteyen olursa gonderebilirim turkiyeye geldiyimde butun aramalarima ragmen sonuc alamadim yardimci olabilirsem s3vinirim.emalimi birakiyorum gulis.gya@gmail.com

    YanıtlaSil
  10. Bende fondöten aramalarindaydm ki yazinizi okudum denemek istiorum hemen ama bi sıkıntı var nerden temin edebilirim?? Sanirim yakinimda o markanın mağazası yok hiç rastlamadim..

    YanıtlaSil