Sayfalar

EVDE FRENCH MANİKUR NASIL YAPILIR?


ESSENCE TIP PAINTER


Ben titreyen ellerim sebebiyle French oje sürdürmek için kuaföre gidenlerden idim :) Maalesef el alışkanlığıyla da olacak bir şey değil çünkü ellerim titriyor :) Elimde değil :p

Gratis'e uğradığım bir gün Essence standını kurcalarken (belki daha öncesinde böyle ürünler vardır ama ben keşfetmemiştim) şu ciciye rastladım... Essence Tip Painter.


Diğer ojelere göre ince tasarımıyla dikkat çekiyor. Sadece şişesi değil uygulama fırçası da incecik bu sayede jilet gibi French çizgisi çekmeniz de mümkün :)




Ürün 4ml boyutunda şekil A 'da görüldüğü üzere :) Ama tırnak uçlarınıza çizgi çekeceğinizi düşünürsek epey gidecek bir ürün.





Gelelim bu kadar beceriksizlikle bile nasıl  french uygulamışım :)















Bence hiç de fena durmuyor... En azından benim için That's enough! :)

SEVGİLER

MAYKAJSIZ ASLA'yı
takip edin
Makyajsız Kalmayın


MAKE UP FOREVER HD FONDOTEN


FONDOTENİMİ BULDUMMMM!!!

Yazılarımı okuyanlar fondöten konusundaki arayışımı, tatminsizliğimi farketmişlerdir :)


Bir türlü o istediğim doğal kapatıcılığı, taze görünütüyü yakalayamadım hiç bir üründe... Ama artık öyle değil :)



Uzun süre acaba Mac Studio Fix Fondöten mi? Ya da Mac Face And Body mi? Ya da Benefit Hello Flawless mı? Ya da Make Up Forever Hd fondöten mi?... Gibi kafamda deli sorular varken :)



Her avm ziyaretimde bir ürünü denedim. Üzülerek belirtmeliyim ki sanırım Mac fondötenler benim cilt tipime uymuyor. Aslında belki kullanılabilir ama duruşu benim beklentilerimi karşılamıyor :S 



Mac' de Face and Body uygulaması yaptırdığımda The Balm Shelter'dan farksız bir ürünle karşılaştım. Hatta Balm'ın glowy yapısı Face and Body'e göre daha iyi ayarlanmış diye düşündüm. Vıcık vıcık, kızarıklıklarımı dahi düzgün nötrleyemeyen bir üründü. Daha yoğun kapatıcılık istersem şayet bir kat daha uygulamam tavsiye edildi. Kat kat uygulamak istesem zaten alternatif ürün çok! Herneyse geçtik onu da... Ardından Fix Fluid fondötene geçtik baktım Mac mua'sının da yüzünde o ürün var ve onun da cilt tipi karma. Burun bölgesinde resmen kusma yapmış fondöten. Ürünü yine uygulattım ama...Cık! Bu da olmadı dedim.



Akbatı Avm'de sanırım İstanbul'da tek olan Make Up Forever Mağazasına gittim. Hd fondöten uygulaması istedim. 







Tenim beyaz olduğu için maske gibi durmayacak ancak cilt tonumu kıracak bir numarasını uygulattım. Çok renk seçeneği olduğu için doğru ürünü seçmemiz zor olmadı. Bendeki 155 numarası.





Uzmanın anlattığına ve araştırdığıma göre ürün kamerada dahi (sanırım) 10 kata kadar zoomda bile kendini belli etmiyor. Fondötenin üzerine herhangi bir pudra türevi onu örtecek bir şey uygulandığında ise özelliğini kaybediyor. O kısmı enteresan geldi bana biraz :) 





Bir buçuk pompa benim cildime yetiyor. Pompası sayesinde daha hijyenik bir uygulama sağlıyor.






Ürünün eksi özelliği t bölgemde 2-3 saat sonrasında parlama yaratması. Onu da hd transparan pudra kullanırsam sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum. Baktığım bloglarda hd pudra hakkında bir post bulamadım. Bana yine Akbatı MUFE mağazasının yolları gözüktü.


Onun haricinde ben "evet bittiğinde yine alacağım" dediğim bir fondöten buldum" diyebildim artık. Fotoğrafda görüldüğü üzere elimde pürüzsüz bir şekilde dağıldı. İnanın yüzünüzde de aynı sonucu yaratıyor. Ben kamera önünde çalışıyorum ayrıca fotoğraf çekilmeye de bayılıyorum. Siz de benim gibiyseniz eğer spfli insanı ruh gibi gösteren fondötenlerden vazgeçin.





Size tavsiyem Sephora benzeri yerlerde yüzünüzdeki makyajı sildirip fondöten uygulaması yaptırmayın. Ya temiz dinlenmiş cildinizle gidin ya da ürünün sample'nı alın. Bu hataya mecburen düştüğümüz çok oluyor ancak karar vermede kesin ve net sonuç dinlenmiş cildinizde ortaya çıkıyor.
Bundan sonra Benefit Hello Flawless Fondötenin de inceleme yazısı gelecek.

Beklemede kalın :) 
Sevgiler
Makyajsız Asla'yı
takip edin
Makyajsız Kalmayın

KASIM AYI BİTENLER


KASIM AYI BİTENLER

Bugün de bir bitenler yazısıyla karşınızdayım. Ekim ayı boyunca bitirdiğim ürünleri kapsıyor bu yazının içeriği... Boş kutular yazı için biriktirildi :) 



Soldan sağa;


  • DİADERMİNE MAKYAJ TEMİZLEME MENDİLİ: Sevmiyorum bu ürünü nihayet bitti bir daha alınmayacak.
  • REXONA 8*4 DEODORANT: Bu deodorant stickle birlikte kapmanyalı bir fiyatla satılıyordu. Deodorantı bitti, şimdi sıra stickde. Fena değil ama çok aranılacak bir ürün de değil. Olmasa da olur.
  • THE BODY SHOP DREAMS UNLIMITED SUN FRESH VUCUT LOSYONU: Body Shop'un kullandığım en kalıcı ve yoğun kokulu vücut losyonudur bence. Limited Edition ve parfüm kokulu bir krem. Ürünün aynı zamanda parfümü de var. İndirimden almıştım. İndirimde rastlarsam yine alırım.
  • THE BODY SHOP WATERMELON PASTEQUE VÜCUT LOSYONU: Bu ürünü de indirimden almıştım. 5TL gibi bir fiyata gelmişti bana. Aman Allahım 1 Lira bile olsa alınmazmış. Karpuz kokulu bu krem içimi çok baydı midemi bulandırdı. Iyk!
  • BIODERMA SENSİBO H2O: Kullanmayan ve memnun kalmayan yok heralde bu ürünü. Göz makyajımı, tüm yüzümü siliyor, yeri geliyor tonik olarak da kullanıyorum. Hassas cildime zarar vermiyor.
  • GRATIS BENRI KARE PAMUK: Benri pamuklar favorim. Yedeği sürekli bulundurmaya çalışıyorum. Dağılmıyor. Çok dayanıklı ve oldukça da büyük.
  • MOSCHINO PINK BOUQUET PARFUM TESTERI: Sephora alışverişim sonrası 3 Paket poşetime atılmıştı. Bayıldım. Çok hafif günlük kullanıma uygun olacağını düşündüğüm şekerli bir parfüm.
  • SEPHORA MAKE UP BASE, MAKYAJ BAZI: Yani... :s ürün yorumumu blogda görebilirsiniz uzun uzadıya yorum yazmak istemiyorum. Çok sevmedim açıkçası.
  • ESTEE LAUDER PORE MINIMIZING: Bu ürünümde bitti. Gözenekler üzerinde bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece cildinizi çok güzel bir şekilde yumuşatıyor. Faydasızın teki!
  • MAC GÖZ ALTI KAPATICISI: Bu ürüne bayılıyorum. Harika bir görüntü yaratıyor. Oldukça hafif yapılı ve bereketli bir ürün. Yoğun göz altı morlukları olmayanlara tavsiye edilir.







Eskiler bitsin! Yeniler gelsin diyor... Sizleri kocaman öpüyorum...

MAKYAJSIZ ASLA'yı
takip edin
Makyajsız Kalmayın

Flormar oje kurutucu mu? Kalyon oje kurutucu mu?

SELAMLAR

Bu bir karşılaştırmalı ürün yazısıdır... :)

Efendim kuaförümde gördükten sonra Flormar oje kurutucuya sahip olmak istedim. Çünkü iki kat oje uygulamasının ardından beklemek ölüm! 

Daha önce bu tarz bir ürün kullanmamıştım ancak bir ürünün işe yarayıp yaramadığını anlamak için alim olmak gerekmiyor :) Ürün fos çıktı desem çok mu abartırım :) Ancak öyle maalesef. Ojenizi sürdükten 1 dk sonra uzaktan sıkıyorsunuz. Kış günü elinize buz gibi his veren ürün pek de hoş olmuyor açıkçası. Bunu geçtim ojemin kurumasına etki etti mi? HAYIR... Bir arkadaş bu ürünün yorumunu şöyle yapmıştı çok güldüm. "3 kat sürdüğüm ojeyi 45 dk da kuruttu bu çok başarılı" :) Gül gül öldüm. Allahım kimlerin yorumuna güveneceğiz bilemedim. 45dk yahu! Çüşünüz :)

Neyse ürün biter bitmez kutusunu atmıştım. O zaman blog açma gibi bir fikrim yoktu :) İşe yarar görmediğim içinde tekrar almadım. O yüzden internetten bulduğum bir fotoğrafını paylaşıyorum. Fotoğrafsız olmaz :) Şunu da belirteyim üründe limon kokusu hakim. Ayrıca ojenin rengini matlaştırdığı konusunda da çeşitli söylentiler söz konusu. Ben o kadar belirgin bir farka rastlamadım açıkçası yalan olmasın.





Flormar kurutucudan kurtulduktan sonra... :) Watsons' da Kalyon oje kurutucuyu gördüm, denemek istedim ve satın aldım. İçerisindeki yağ özleri sebebiyle de tırnak etlerimi de nemlendireceğini düşündüm.
Nitekim de öyle de oldu. Bu minnak ürün bütün beklentilerimi karşıladı.




Kendisi bitmek üzere olduğu için boş gibi duruyor. İçerisindeki sıvı leylak rengi. Birer fıs iki elinize sıkmanız yeterli oluyor. Hatta o sıktığınız ürünü bütün ellerinize yediriyor ve nemlendiriyorsunuz. Kapak kısmı ise şöyle;



Yani şu an söyleyeceğim şey garip gelebilir ama. Bu minnacik şişe Flormar oje kurutucudan daha bereketli. Flormar'dan daha uzun süredir elimde ve 1 aya yakın daha beni idare edeceğe benziyor. Dakika tutmadım ama ojeniz bir yandan kuruyor bir yandan da mis gibi kokan ellerinizi koklamadan duramıyorsunuz.




Frenchin ardından parmaklarımın etrafındaki parlak görüntü kalyon oje kurutucunun sayesinde...



Bugünlük benden bu kadar...

Makyajsiz Asla'yı 
takip edin
Makyajsız Kalmayın

Flormar Beauty Set Artdeco goz bazı Pantene Hacim verici jel Gliss Sampuan

KÜÇÜK ALIŞVERİŞ KAÇAMAĞIM!


Eveeettttttttttttttt orta şekerlimde hazır olduğuna göre yazıma başlayabilirim :)



 




Marmara Park çıkarması yaptım desem... :)









Evet lafı fazla uzatmadan neler almışım göstermeye başlıyorum.



Sevgili Youtuber Gizem İlktan'nın tavsiyesiyle iki ürün keşfettim. Bunlardan biri Pantene ince telli saçlar için 7/24 Ekstra Hacim Veren Saç Bakım Jeli. Saçlarım ince telli ve çabuk yağlanıyor. Haliyle çabuk da  sönüyor. Kış geldi her gün saç yıkamaktan gına geldi desem! Nedir benim bu kafadan çektiğim yahu. Saç yıkamam yüzünden sinüzit mi olmadım, iç kulakta sinir ucu iltihabı mı olmadım, ense ağrıları mı çekmedim! He birde her gün yıkamazsam saç diplerim feci halde ağrıyor. Garip gelebilir ama evet saç diplerim ağrıyor :) Neyse... Gizemcim bu ürünü kullanınca saçlarının daha kabarık olduğunu hacimli durduğunu belirtti. Aha! Tam istediğim buydu dedim ve alışverişimin yegane sebebi kendisidir efendim :) Aldım hatta dün gece kullandım. Islak saçıma dip kısımlarına sıktıktan sonra başımı öne eğerek kuruttum. Resmen bonus oldum :) Sanki krape atılmış gibi hacimli oldu saçlarım :D Çok mutluyum. İsterseniz sadece diplere değil tüm saça da uygulayabiliyorsunuz. Üzerinde jel diyor. Ama likit kıvamında hatta su gibi desek daha olur :) Jölemsi değil yani... Ardından da Pantenin ince telli saçlar için saç serumunu iki damla alıp saç uçlarıma ve boylarına yedirerek uyguladım ve işlem TAMAM! Ürünü Rossman'dan 8.90'a aldım.









Ardından, sıradaki ürünümüz Schwarzkoph Gliss Kuru ve nemini kaybetmiş saçlar için keratin içeren şampuan. Eşim ve benim saç tiplerimiz birbirine çok zıt. Evlendiğimizden beri bu tarz alışverişleri ben yaptığım için hep kendi saç tipime göre şampuan aldım (yani yağlanma karşıtı şampuanlar ). Adamcağız saç derisi kuruma sorunundan bir türlü kurtulamadı. Kepek şampuanı da kullanmamıza rağmen (ancak ben o şampuanı da yağlı saçlar için olanı aldığımdan) düzelmemesi konusunda yeni jeton düştü :) Bu ürünü ona aldım bakalım kuru nemsiz saç derisine umarım iyi gelecek. Kendisi Gratis'den 6.90'a alındı.




 Epeydir methini duyduğum Artdeco göz bazına geldi sıra... Bu göz bazı diğer bazlara alternatif olarak glowy yapıda ve ışıltılar barındıryor. Tabi dozu çok iyi ayarlanmış. Işıltıların sebebi göz çizgilerine olan odağı dağıtmakmış. Elimde denedim gözüme uygulamadım, beğendim. Şu anda Inglot göz bazımı kullanıyorum. Ardından sırada bu ya da Mac Paintrly olacak. Bakalım... Artdeco ürünleri Boyner'de satılıyor. Bu arada bourjous markası Boyner'de %50 indirime girmiş. Ancak kampanya tüm ürünleri kapsamıyor. Bir uğrayın derim... Artdeco far bazı: 25.70 TL








Sırada ....Yine Gizem'in alışverişinde gördüğüm Flormar Beauty Set var. Flormar'ı seviyorum kardeşim! Resmen Elf'in paletlerine benziyor bu ürün. Drugstore markalarında ilkler Flormar'dan gelmeye devam ediyor. Tasarımı harika! Bayıldım!





Sette yer alan malzemeler şöyle; 12 adet far, 2 adet kapatıcı, 1 adet pudra ve 2 adet allık.




Farlar tam da sevdiğim gibi ağırlıklı olarak toprak tonlarında. Bir de yeni çıkardığı koleksiyondaki şeftali tondaki allıkta gözüm kalmıştı. Baktım ki bu sette aynı renk (elimde denedim çok yakın) allık var. Ama diğer allığın yapısı bambu özlerinden oluşuyordu. Olsun didim :) Neredeyse allığın fiyatına bu paleti satın aldım. Bu fotoğrafta ışıktan dolayı allık rengi pek ayırt edilemiyor. O gördüğünüz yuvarlağın yarısı pembe yarısı şeftali tonunda 2 allıktan oluşuyor :)






Bir tane minik allık fırçası ve far aplikatörü var. Fırçaların çok işe yaracağını düşünmüyorum. Renk swatchı yapmadım. Parmaklamaya kıyamadım :(

Ardından Flormar'dan bir adet nude tonlarında dudak kalemim olsun istedim. Numarası: 201


Henüz Pantene dışında bir ürünü kullanmadım. Kullandığımda yazılarımda gelecek patır patır :)


MAKYAJSIZ ASLA'yı
takip edin
Makyajsiz Kalmayın

SEVGİLER



FLORMAR YÜZ BAZI PRIMER MAKE UP BASE

FLORMAR YÜZ BAZINA DA EL ATTI... HADİ İNCELEYELİM BAKALIM!

Flormar, özellikle Taksim Mağazası'nın tasarımıyla bana Mac'i anımsattı. Bu marka, oldukça profesyonel bir şekilde ilerlemeye ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Bir Türk Markasının bu derece gelişim göstermesi beni sevindiriyor. Yabancı markalara olan bağımlılığımızı da azaltıyor.

7 numaralı far paletimi alırken kasada görüp nasılmış diye bir pompa elime sıktım bu ürünü. Cildinizde kadifemsi yumuşacık bir his ve mis gibi bir koku yaratıyor. Elimde Sephora Yüz Bazı olduğu için hemen alıyım diye bir girişimde bulunmadım ilk önce. Ancak satış danışmanı bayan içerisinde bulunan özleri anlatınca deneyeyim bari diyerek sepetime attım ürünü.







Nihayet Sephora yüz bazımda tükendi ve Flormar bazıma el atmış bulunuyorum.
Bu ürünü sevdim aslında. Cildinizi Sephora baza göre daha güzel nemlendiriyor ve pamuk gibi yapıyor. Makyaj yapmasa da süresi geliyor insanın cildine. Renk konusunda bir fark da yaratmıyor cildinizde ancak ürünün böyle bir vaadi de yok zaten.








Bakalım ürün kendi sitesinde nasıl tanımlanmış;


PRIMER MAKEUP BASE


Yumuşak dokusu ile ciltte pudramsı ve mat bir efekt yaratır. Makyaj öncesi Pudra tozları ile ciltte bulunan ince çizgileri doldurarak pürüzsüz bir cilt oluşumu sağlarken içeriğinde bulunan akasya ve yeşil çay sayesinde cildin elastikiyetini destekler. 



pürüzsüz görünüm kazandırarak cildi makyaja hazırlar, gün boyu cildi nemlendirir ve kurumasını önler.


Evet vadettikleri bunlar. Doğru mu? Doğru...dostlar.

Fiyatı 24- 25TL arası. Ben Akbatı AVM Flormar mağazasından aldım. 

Ürün 30 ml fondöten ebatında. Şişesi sanki cam gibi gözüküyor ancak plastik. Bir pompası tüm yüzünüze yeterli geliyor. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle. Eğer bitene kadar merak ettiğim bir baz olmazsa tekrar alacağım. 







Sephora baz şişesinden dolayı çok sıkıntı yarattı. Ürünün dörtte biri şişenin içerisinde kaldı ve pompası ürünü çıkartmadı. İçine kalem sokarak geri kalanı kullanma çabası tam bir rezillikti. Tekrar alacağımı da zannetmiyorum.

Elime dağıttığımda verdiği ışıltıyı ve sağlıklı görüntüyü umarım yansıtabilmişimdir.




SEVGİLER

MAKYAJSIZ ASLA'yı
takip edin
Makyajsız Kalmayın

GARNIER KAFEINLI KAPATICI ROLL-ON


MERHABALAR

Garnier Kafeinli Kapatıcı Roll-on 'um ve ben huzurlarınızdayız efenim:)




Mac gözaltı kapatıcımın dibini görmem sebebiyle yerine muadili aranma çabaları içerisine girdim.
Göz altlarımda koyu halkalarım, torbalarım şükürler olsun ki yok :) Bu sebeple yapay durmayan ancak fondötenimle bütünlük sağlayacak, öyle bembeyaz göz altları da yaratmayacak hafif yapılı ürün kriterlerim arasındaydı.

Youtube gurularının da favorileri arasında yer alan ve tavsiye edilen marka Garnier Kafeinli Kapatıcı Roll-on idi. Bir indirime denk getirip diğer kapatıcım bitmeden depoladım ürünü :)

Sanırım normal fiyatı 16-17 TL arası. Ben 12 Liraya Marmara Park Rossman'ın açılış şerefine kendisine kavuştum...



Ürünün vaadettikleri uzun süreli kullanımda aşağıdaki gibi. Ancak ben uzun süre ürünü henüz kullanmadığım için bitirdiğimde vaatleri yerine getiriyor mu? Onu da bir yazımda paylaşacağım... Ancak bilyeli ucuyla göz altlarınıza uyguladığınız için bir ferahlık hissi veriyor.


Ben 02 numaralı Açık Ton olana sahibim. Dediğim gibi bembeyaz ben buradayım diye bağıran kapatıcılardan nefret ediyorum! Gayette beyaz tenliyim absürt bir renk farkı oluşmadı. Bir daha ki sefere yine aynı ton tercihim olacak.



15ML olan ürün pratik kullanımlı ve tasarımı sayesinde kolay taşınabilir yapıda. Göz altı kremim bittiğinde yine Garnier marka göz altı roll on bakım kremi alınacaklar listemde.





Misss gibi bir ürün. Kaçırmayın derim. Sevgiler!

Makyajsız Asla'yı 
takip edin
MAKYAJSIZ KALMAYIN




ESTEE LAUDER IDEALIST PORE MINIMIZING SKIN REFINISHER

ESTEE LAUDER IDEALIST PORE MINIMIZING SKIN REFINISHER

Bin bir beklentiyle ağzımın suları akarak yorumlarını okuduğum bir ürün var karşınızda... Estee Lauder Idealist.




Kendisi gözenek küçültücü olarak Boyner mağazalarında satış temsilcisi tarafından da pek meth edilince Strawberies''den sipariş verdim.

Denemek için büyük boyunu değilde şu fondöten ebatında olan 30ml olanı seçtim.





İyi ki de öyle yapmışım. Gözeneklerin görünümünü belli bir derecede sürüldüğünde sanki görünmez hale getiriyor. Ancak ben öyle gibi gösteren değilde gözenekleri tedavi eder ümidiyle istedim bu ürünü. Jel kıvamında olan bu ürünün tek güzel yanı yumuşacık olan bir yüz yaratması. (Tabi bu da geçici bir şey). İnsan dediğim gibi böyle bir markanın methedilen ürününü beklentiyle karşılıyor.







Elinize dağıldığında da mat bir görüntü sağlıyor. Bence makyaj bazı olarak da kesinlikle kullanabileceğiniz bir ürün. Yalnız şişenin tasarımı çok şık ürünün dibini gördüm ancak atmaya kıyamıyorum :) Gördüğünüz gibi pompalı uygulamasıyla da oldukça hijyenik. Kullanacağınız kadar miktarı elinize alıyor ve uyguluyorsunuz.








Bir daha almayı düşünmüyorum elbette :) Bu kadar olumsuzluk sayınca DÜŞÜNÜYORUM deeermişim :D

Bye...

Makyajsız Asla'yı 
takip edin
MAKYAJSIZ KALMAYIN