Sayfalar

ombre sac-kaynak sac- sac uzatma-mali kuafor


Uzun bir aranın ardından merhabalar...

Blog yazılarıma geri dönüşümde sizlere değişen saçlarımdan bahsetmek istedim.

Saç ürünlerini tanıtırken anlattığım üzere saçlarım çok ince, yağlı ve sönük. Hc Care Complex gibi ürünleri yeni yeni kullanmaya başlamama rağmen (bakımlarla sonuç almanın uzun ve sabır gerektiren bir süreç olduğunu düşünürsek) daha kısa yoldan sağlıklı bir çözüm arayışına girdim.



Gamlı baykuş gibi baktığım yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi. Saçlarım ince ve hacimsiz...
Çıkan beyazlarımı kapattırmak için Kuaförüm Mali'ye uğradım ( Florya Şubesi). Saçıma işlem yapılırken acaba kaynak mı yapsak? Sorularıma yanıt olarak sana birşey göstereceğim denilerek daha önce hiç görmediğim kaynakları saçlarıma taktılar.
Tabi dayanabilir miyim! Acaba nedir? nedir? diyerek platin sarısı kaynakları saçlarıma taktırdım ve kalsın dedim :)


Daha ombre furyası başlamadan diplerden koyu  uçlara doğru açılan renklendirmeyi bana yapalı neredeyse 1 yıl olan Mali Ekibinin bu konudaki ön görüşünü de belirtmeden geçemeyeceğim...

Fotoğraflarda görüldüğü üzere uçlara doğru açılan saçlarıma  eklenen platın kaynakların yarattığı harika görüntü!

Şu fotoğraflara bakınca bu ben miyim? Bu benim saçım mı dedim. Çünkü hayatım boyunca böyle harika hacimli görüntüye sahip saçlarım olmadı.


Gelelim bu kaynağın diğer kaynaklara nazaran beni cezbeden, saçıma daha az zarar verir diyerek ikna olmamı sağlayan sebeblere...




Kuaförüm Mali'nin deyimiyle saç kaynağında çığır açan saçları kesinlikle dökmeyen bir teknik... Normalde yapılan tüm kaynak tekniklerinde kaynağın kıl köklerine yaptığı baskıdan dolayı saçlar %50 oranında dökülmeye sebep oluyor. Fakat bu teknik


diğer kaynaklardan farklı olarak saçın sadece belli bölümlerine sabitlenerek saça tutturuluyor. Bu sayede saça daha az işlem uygulanıyor ve saçı asla dökmüyor. Kısa sürede çıkarılıp takılması ile de saçlarımı hem düz hem ombreli kullanmamı sağlıyor.



 Eğer saçınız benim gibi az ise ve bu yılın modası olan ombreyi saçınıza açtırma işlemi yaptırmadan bu yöntem sayesinde sahip olabilirsiniz.




Derdim sadece saçımın hacminde bir artış olması iken hem saç yoğunluğum arttı hem saçlarım uzadı hem ombrenin sonu artık diyebileceğim saçlara sahip oldum...




15 dakikalık bir işlemle saçları çıkartıp kaynak kullanmaya ara verebilirsiniz. Daha önce hiç kaynak kullanmamış biri olarak tek korkum yıkama ve tarama esnasında nasıl bir zorluk yaşarım sorusuydu. Henüz 3 kere yıkadığım saçlarım da yıkama sırasında ve sonrasında hiçbir zorluk yaşamadım. Hatta tarama aşamasında kendi ince ve dolaşmaya meyilli saçlarım sıkıntı yarattı. Fakat kuruturken saç yoğunluğu arttığı için bu işlem biraz daha zaman almaya başladı.







Kaynak yaptıracaklara tavsıyem kısacık saçlarına popoya kadar saç taktırmamaları... Zira o kadar komik ve yapay duruyor ki! Ben kendi saç uzunluğumdan 4-5 parmak kadar uzun saçlar taktırdım. Böylece yapay görüntüden uzaklaştığımı düşünüyorum




Kötü kuaförlerden saçımın yanması sebebiyle tanıştığım Mali Bey'e buradan teşekkürlerimi iletiyor. Neredeyse iyi ki saçım zamanında yanmış da kendisiyle tanışmışım diyorum :)




Bir insan hele ki bir bayan bunu söyler mi? Söylemez. Fakat 3 yıldır her gittiğimde içten bir şekilde müşteri değil de bir dost gibi beni ağırlamaları herşeyden öte... 



Yeni yeni kaynak kullanmama rağmen merak ettiğiniz birşey olursa yanıtlamaya çalışacağım. Siz de kaynak kullandınız mı? Sizin bu konudaki tecrübeleriniz neler? Yorum yazarsanız sevinirim. 

Belki uğrarsınız veya bilgi alırsınız diye salonun iletişim bilgilerini alta bırakıyorum...

DiKKAT! Bu bir reklam yazısı değildir.

Saçıma yapılan tüm işlemlerin ücretini ödemiş olup tamamen size fikir verebilme tecrübelerimizi paylaşma adına bu yazı yazılmıştır.

https://www.facebook.com/mali.kuafor.5?fref=ts

Instagram: MALIKUAFOR

Web: http://malikuafor.com

Sevgiler 
Makyajsız Asla'yı
takip edin
Makyajsız Kalmayın